Pel en snipper 2 uien en 7 teentjes knoflook. Ontvel 400 gr tomaten en snijd ze in stukjes. Neem de blaadjes van vier takjes majoraan (of oregano) en hak ze fijn. Houd 4 toefjes achter voor de garnering. Verhit 3 eetl olijfolie traditioneel in een ruime soeppan en fruit de ui op een halfhoog vuur goudgeel en glazig. Voeg de knoflook toe en bak hem op een laag vuur mee. Schep de tomaten, de inhoud van een 1 blikje tomatenpuree (à 68 gr) en de majoraan erdoor en breng alles aan de kook. Kook alles 30 minuten op een heel laag vuur. Voeg 1 l visbouillon (eventueel van tabletten) 40 gr rijst en peper en zout toe en kook de rijst helemaal gaar. Proef de soep en voeg eventueel nog extra peper en zout toe. Serveer de soep met 4 citroenpartjes en garneer met majoraan.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |